:

:

TV Most

Foto: Balkan Plus

clock

Jun 14, 2019   9:57

0

143

Apostolova: Najbolje rešenje za nastavak dijaloga je ukidanje taksi

Šefica kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova izjavila je danas za RTK2 da je najbolje rešenje za nastavak dijaloga Beograda i Prištine da privremene prištinske institucije ukinu taksu na proizvode iz centralne Srbije i podsetila da su uvođenjem taksi prekršeni sporazum Cefta i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Ona je navela da dijalog nije suspendovan, ali da je svakako u problemu i dodala da se sada traži izlaz iz te situacije kako bi se obe strane vratile za pregovarački sto.

“Da bi se nastavio dijalog mora doći do povlačenja takse i mora biti političke volje da se dođe do obostrano prihvatljivog rešenja” , rekla je Apostolova.

Ona angažovanje Nemačke i Francuske vidi kao podršku nastavku dijaloga, koja je, kako kaže dobrodošla, ako će dati rešenje. 

Komentarišući najave predstavnika privremenih institucija u Prištini da neće dozvoliti formirnje Zajednice srpskih opština, Aposolova je rekla da je nemoguće eliminisati ono što je dogovoreno i dodala da obe strane imaju obavezu da sprovedu odredbe Briselskog sporazuma.

Izvor: T a n j u g

ApostolovaKiMtaksedijalog BG-PRZSOBriselski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva