:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Jun 17, 2021   14:50

0

121

Arifaj: Kurti se u Briselu obratio glasačima ne partnerima

Premijer Kosova* Aljbin Kurti otišao je u Brisel sa stavovima koji su mu pomogli da iz izborne trke izađe kao pobednik, a na taj način pokazao je da je još u tranziciji od lidera opozicije ka lideru na vlasti, izjavio je danas glavni i odgovorni urednik portala Demokracija Ardijan Arifaj.

"Kurti je još u periodu tranzicije od lidera opozicije ka lideru vlasti. Zato moramo da budemo strpljivi. Kurti već daje znake da zna da mora da evoluira i da se ponaša odgovorno", rekao je za Tanjug Arifaj koji je bio i savetnik bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Na pitanje da prokomentariše stav Kurtija u Briselu i koliko su ozbiljna upozrenja iz SAD, između ostalog i da Prišitna mora da formira Zajednicu srpskih opština, Arifaj kaže da je on i bio očekivan.

Arifaj kaže da je Kurti otišao u Brisel da se prvi put sastane sa predsednikom Vučićem u okviru dijaloga i naravno da je ponovio stavove sa kojima je dobio izbore na KiM.

Na pitanje da li je Kurti susret sa Vučićem iskoristio u predizborne svrhe, Arifaj podseća da se u oktobru na Kosovu održavaju lokalni izbori u kojima Kurti i Vetevendosje (Samoopredeljenje) moraju da dokazuju da nisu počeli da gube podršku građana i glasača.

Arifaj na pitanja kako gleda na upozorenja iz SAD, između ostalog da ZSO mora biti formirana, kaže da upozorenja moraju da se čuju kao i da Kosovo treba da radi na upostavljanju što snažnijeg partnerstvu sa SAD i EU.

"I premijer Kurti je svestan toga. Zna i da biti protiv SAD ima političku cenu. Zato, se neće protiviti SAD i drugim partnerima. Ali, ovog puta se obratio glasačima a ne partnerima Kosova", rekao je Arifaj.

Izvor: Танјуг

KiMArifajKurtidijalog Beograda i Prištinelokalni izbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva