:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 19, 2019   15:25

0

284

Arifi: Mogerinijeva podržala Beograd

Šef kabineta premijera privremenih prištinskih institucija,Avni Arifi, optužio je šeficu evropske dilomatije Federiku Mogerini da se uslovljavanjem nastavaka dijaloga stavila na stranu Beograda. 

Federika Mogerini juče je ponovila zahtev da Priština ukine sto odsto povećane takse na proizvode iz Srbije u cilju nastavka dijaloga i izrazila spremnost da odmah sutradan sazove sastanak na, kako je rekla, najvišem niovu.

Reagujući na izjavu Mogerinijeve, Arifi kaže da je Mogerini tom izjavom jasno stavila do znanja da dijalog neće biti nastavljen.

Arifi je za prištinsku Gazetu Ekspres rekao da je ovakav stav EU presedan jer takse nemaju nikakve veze sa nastavkom dijaloga.

S obzirom na to da je Mogerinijeva podržala zahtev jedne strane, evropska komesarka je time izgubila kredibilitet, naveo je Arifi.

"Stav Mogerinijeve je loš presedan jer nastavak dijaloga uslovljava nečim što nema veze sa tim procesom", naveo je Arifi.

On je pozvao šseficu za spljnu politiku EU da omogući otvaranje nove faze dijaloga, što bi, kako kaže, olakšalo ostizanje pravno obavezujućeg sporazuma.

Izvor: Танјуг

MogeriniArifiKiMdijalog

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva