:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2021   8:21

0

27

Arijel Enri imenovan za novog premijera Haitija

Vlada Haitija je zvanično imenovala Ariela Enrija za premijera, skoro dve nedelje nakon što je ubijen predsednik Žovenel Moiz u političkoj zaveri.

Ariel Henri je preuzeo ulogu vođe najsiromašnije nacije zapadne hemisfere na ceremoniji u glavnom gradu Port-O-Prensu, a svoj inauguracioni govor započeo je minutom ćutanja u čast ubijenog predsednika Žovanela Moiza.

Haiti se bori sa bezakonjem koje generišu nasilne bande, a Enri je izjavio da želi da stvori uslove da što veći broj ljudi glasa na izborima koji su zakazani za septembar.

"Vreme je za jedinstvo i stabilnost", poručio je Enri.

Bivši premijer Klod Džozef ocenio je da bi Enrijevo imenovanje trebalo da olakša izbore koji su poslednji put na Haitiju održani 2016. godine i upozorio je na težak zadatak koji mu predstoji.

"Nasledili ste situaciju koju karakterišu odsustvo predsednika koji bi vam služio kao štit, politička kriza bez presedana u istoriji naše zemlje, galopirajuća nesigurnost, teška i nesigurna ekonomska situacija", rekao je Džozef.

Enri i Džozef su naglasili da vlada treba da uspostavi red i sigurnost, kao i da radi na jačanju ekonomije uništene kriminalom i pandemijom korona virusa.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?