:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć KiM

clock

Maj 14, 2022   9:50

0

28

Arlov čestitao krsnu slavu Goraždevca

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov čestitao krsnu slavu Goraždevca, Sv. proroka Jeremiju.

“Sv. prorok Jeremija radost i sreću neka podari vama i Goraždevacu u Metohiji, hrabrost i dostojanstvo da ovde opstajete u ovom drevnom selu okupljeni oko manastira posvećenog ovom velikom Svecu, najstarijem manastiru na Balkanu koji govori o vekovnom postojanju srpskog naroda u Metohiji. Nama Srbima kroz vekove hteli su nametnuti mnoge simbole, promeniti veru, imena i prezimena, zbrisati naše korene i postojanje. Kroz vekove vodio nas Krst naš sveti pravoslavni koji nas vodi i danas, Mnogo puta kroz muku, patnju, žrtve, ali i radost kroz slave koje samo mi imamo, zato sabrani oko njega i naše Svete crkve opstajemo! Hvala vam na predivnim litijama za ovaj dan, posebnim i jedinstvenim kojim čuvate srpsko postojanje. Krst koji vas i nas zajedno sabire i okuplja zajedno, koga na ovaj dan okupate svake godine kod mlina u potoku Jaz koji teče i krasi Goraždevac”, navodi Arlov.

Pre tri godine, na ovaj dan, Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji podario je zlatnik sa likom Sv. proroka Jeremije u veliki slavski kolač koga je pronašao tada sedmogodišnji dečak Milutiin Dimitrijević.

“Želim vam da vas krst i prorok Jeremija okuplja navek u vašem selu, da se svake godine više dece rađalo i da ih kao svake godine obradujemo božićnim poklonima. Ove kao i proteklih godine čekamo vašu decu krajem juna da nam dođu u Republiku Srpsku i Bijeljinu, vaš bratski grad”, poručio je Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva