:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2021   9:40

0

192

Arlov: Doboj podržao projekat "Spojimo decu KiM i Republike Srpske"

Grad Doboj je četrnaesta lokalna zajednica Republike Srpske koja je prihvatila učešće u devetom projektu "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", izjavio je predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Artlov.

Svoje učešće do sad su, kako kaže, dali gradovi: Prijedor, Trebinje, Gradiška, Bijeljina i Doboj, opštine Čelinac, Višegrad, Istočno Novo Sarajevo, Milići, Šamac, Brod, Prnjavor i Stanari kao i SPKD "Prosvjeta" Brčko.

“Oni će preko svojih osnovnih škola centralnom organizacijom Odbora prihvatiti preko 500 srpske dece dobi od 10 do 15 godina, oko 75 prosvetnih radnika sa prostora čitavog Kosova i Metohije, iz Kosovske Kamenice, Vitine, Gnjilana, Novog Brda, Gračanice, Lipljana, Obilića, Kosova Polja, Vučitrna, Velike Hoče, Orahovca, Kline, Goraždevca, Srbice, Istoka, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka”, navodi Arlov.

U velikom, projektu biće deca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" za koje Odbor gradi Dnevni centar "Podrži me-9. januar" u Kosovskoj Mitrovici i jedan autobus dece iz opštine Glina sa Banije.

Sedam dana, od 19. i 20. do 26. i 27. juna deca sa Kosova i Metohije biće gosti svojih vršnjaka u Republici Srpskoj.

“Ako uzmemo u obzir ovaj deveti projekat prelazimo preko 5.000 dece u pratnji oko 500 prosvetnih radnika sa Kosova i Metohije koji su organizacijom Odbora bili i biće gosti ukupno do sad 29 lokalnih zajednica Republike Srpske. Za ovaj kao i za sve prethodne projekte imamo veliku podršku najviših institucija. Ministarstva prosvete i kulture, Porodice, omladine i sporta, lokalnih zajednica, osnovnih škola i velikog broja porodica Republike Srpske. U ovoj godini na inicijativu Odbora predviđeno je bratimljenje nekoliko osnovnih škola i opština iz Republike Srpske i Kosova i Metohije. Verujemo da će nam ove godine pandemija dozvoliti i da ćemo svi zajedno pobediti ovu pošast i realizovati ovaj veliki humani projekat i zavšiti gradnju dnevnog centra u Kosovkoj Mitrovici”, zaključuje Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva