:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2021   11:14

0

174

Arlov: Hvala Euleksu na odgovoru i razmatranju zabrane mog ulaska na Kosovo i Metohiju

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov rekao je da je Euleks prvi odgovorio na molbu za rešavanje problema zabrane ulaska na teritoriju Kosova i Metohije, koju je dobio, i zahvalio što su, kako je rekao, ozbiljno uzeli u razmatranje ovaj problem.

Arlov je u saopštenju za medije podsetio da je njegov pravni zastupnik, advokat Dejan Vasić dva puta u zakonskom roku uputio upit i molbu Kosovskoj policiji tražeći objašnjenje i razlog zabrane ulaska na teritoriju KiM, ali da odgovor nije dobio.

Arlov je naglasio da opaska Euleksa o validnosti dokumenata ne može biti nikakav razlog za zabranu, jer je, kako kaže, mnogo puta pre toga ulazio sa istim dokumentima, koja su validna i koja ne podležu nikakvom vanrednom odobravanju, jer, kako je istakao, dolazi kao "slobodni građanin bez političke funkcije i težine“.

"Tvrdim da svako ko poseduje takav dokument bez bilo kakvih problema može ući i izaći sa teritorije Kosova i Metohije. Na KiM isključivo ulazim iz humanitarnih i prijateljskih razloga kao i poseta velikom broju prijatelja i kumovima. Odbor koji vodim radi dva velika  projekta isključivo humanitarna i to izgradnju Dnevnog centra 'Podrži me-9.januar' u Kosovskoj Mitrovici i Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske i tako sigurno poboljšava život na prostoru čitavog Kosmeta. Ovom zabranom, bez ijednog razloga, otežan je humanitarni rad Odbora i moj lično", poručio je Arlov.

Arlov je dodao i da ne traži ništa osim poštovanja osnovnih ljudskih prava na kretanje, slobodu, socijalnu pravdu i humanitarno delovanje.

"Na tim osnovama fukcionišu svi ozbiljni narodi, regije i države, a meni je to uskraćeno bez razloga i objašnjenja. Još jednom hvala ovoj važnoj evropskoj instituciji na odgovoru i shvatanju ozbiljnosti moje molbe", zaključio je Arlov.

Izvor: Saopštenje

KiMArlovEuleks
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva