:

:

TV Most

clock

Avgust 20, 2019   13:21

0

326

Arlov i Ostojić sutra u poseti deci koja letuju u Grčkoj

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov i načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić od 21. do 24. avgusta posetiće 106 mališana Kosova i Metohije i Republike Srpske, koja letuju u pravoslavnom kampu kod Atine.

Ova deca, koja su školskog uzrasta, 76 sa Kosova i Metohije (Gračanica, Štrpce, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić) i 30 dece iz Han Pijeska, otputovala su 11. avgusta na letovanje u Grčku, zahvaljujući donatoru iz Grčke, Kancelariji za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije i Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

"Ovaj divan humani gest zajedničkog letovanja dece sa Kosmeta i Srpske nastao je iz našeg velikog projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji traje već osam godina. Bude li ovo organizovano i narednih godina, nastojaćemo da na letovanje u Grčku odu deca iz svakog mesta Republike Srpske, čije su porodice ugostile decu sa Kosmeta", rekao je Arlov.

Arlov i Ostojić iskoristiće priliku da lično zahvale grčkom donatoru, koji je lekar po profesiji. U Grčku nose i poklone: gusle sa likom Njegoša i krunom Nemanjića i sliku Hrama Hrista Spasitelja u Banja Luci.

Arlov je rekao i da su u Pravoslavni kamp kod Atine pozvali Marinosa Rikudisa, koji je heroj za sav srpski narod, jer je kao kapetan  broda NATO snaga 1999. godine, vratio brod u luku i odbio da bombarduje Srbiju.

"Zbog toga mu je sudilo devet sudova. U zatvoru je proveo više od dve godine i žrtvovao uspešnu vojnu karijeru. Za patriotizam, kome treba da se s poštovanjem poklonimo, patrijarh srpski Irinej odlikovao ga je Ordenom Svetog Cara Kosnstantina. Biće nam izuzetna čast ako budemo u prilici da mu lično zahvalimo i predamo poklon: majice sa njegovim likom i šal Republike Srpske", rekao je Arlov, navodi se u saopštenju

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva