:

:

TV Most

clock

Jul 30, 2020   8:54

0

362

Arlov: Izgradnjom Dnevnog centra uzvraćamo matici Srbiji za pomoć koju godinama pruža Republici Srpskoj

Na inicijativu Odbora za pomoć Kosovu i Metohoji Vlada distrikta Brčko donirala je 10 000 KM za dovršetak izgradnje Dnevnog centra "Podrži me-9 januar" u Kosovskoj Mitrovici.

“Ovo je značajna donacija koja će pomoći da što pre završimo ovaj naš veliki projekat koji će koristiti ova deca i mladi sa poteškoćama u razvoju i biće njihova druga kuća”, rekao je predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM, Milorad Arlov.

U ovu humanitarnu akciju uključile su se i mnoge opštine Republike Srpske i uplatom potpomogle završetak projekta..

“Planirali smo završetak izgradnje do 19. avgusta,  Preobraženja gospodnjeg i  uspeli bi sigurno, ali globalna pandemija izazvana virusom korona je kao i sve velike svetske, državne i druge projekte spričila i naš projekat i odložila završetak”, istakao je Arlov.

Arlov je dodao da je do kraja godine planiran završetak, kao i opremanje i useljenje Dnevnog centra.

Dnevni centar “Podrži me – 9.januar” biće prostor od 714 metara kvadratnih za čiju završetak je potrebno obezbediti još 75.000 evra. Ukupna vrednost projekta iznosi 280.000 evra.

“Imamo najavu još nekih donacija iz Republike Srpske i verujemo da će humanost pobediti i ovu pošast-korona virus i pomoći deci i mladima sa poteškoćama u razvoju da se usele u prvi dnevni centar na Kosovu i Metohiji sagrađen zahvaljući humanosti Odbora i Republike Srpske”, ocenio je Arlov.

Arlov je pozvao sve koji mogu da pomognu i svima koji su pomogli izrazio zahvalnost.

Arlov je rekao da će završetak izgradnje Dnevnog centra biti trajni pečat  humanosti Republike Srpske za Kosovo i Metohiju.

“Da našoj matici Srbiji bar malo uzvaratimo za veliku pomoć koju godinama pruža Republici Srpskoj.  Da joj uzvratimo na najranjivijem delu, na Kosovu i Metohiji”, poručio je Arlov.

Izvor: TV Most

KiMKosovska MitrovicaPodrži me - 9.januarOdbor za pomoć Srbima na KiMArlov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva