:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć Srbima na KiM

clock

Maj 27, 2020   14:35

0

553

Arlov: Izuzetno je važno da se projekat ne prekida, jer je veoma značajan za srpsku decu na KiM

Danas je u Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske održan sastanak između Milorada Arlova predsednika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Nataše Cvijanović pomoćnice ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje, na kome je dogovorena saradnja i podrška za deveti po redu projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", ako sveukupna situacija izazvana pandemijom dozvoli.

 

Projekat je pomeren i planiran u novom terminu za 21/22. do 27/28. avgusta ove godine i bio bi najmasovniji do sad. Dolazak dece je planiran u dve grupe, a zbog  zdravstvene situacije ne bi bilo održan masovni centralni doček. Pored dece sa Kosova i Metohije koja dolaze sa 22 autobusa, planiran je jedan autobus i dolazak srpske dece sa Korduna i Banije iz Hrvatske i jedan autobus dece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja "Podrži me" sa Kosova i Metohije, koji će biti smešteni u Prijedoru.

Arlov je rekao da bi bilo izuzetno važno da se projekat ne prekida jer je veoma značajan za srpsku decu na Kosovu i Metohiji kojima bi to bio jedini izlazak sa Kosmeta u toku ove godine.

"Do tada ima skoro tri meseca i verujemo po svim najavama da će se situacija normalizovati", rekao je Arlov i dodao:
"Pratićemo situaciju, ali moram reći da imam mnogo poziva sa Kosova i Metohije od direktora škola, porodica, srpkih rukovodioca sa pitanjem i željom da deca i ove godine dođu u Republiku Srpsku i sa tim divnim projektom zajednički pobedimo virus koronu koja nas je proteklih meseci sve izolovala i udaljila".

Sa takvim stavom složila se i Nataša Cvijanović, pomoćnica ministra za predškolsko i školsko osnovno obrazovanje i rekla da će Ministarstvo prema svojim mogućnostima i novonastalom situacijom sigurno podržati ovaj jedinstbveni projekat u regionu, poštujući sve epidemiološe mere koje budu potrebne, u skladu sa propisima.

Arlov je danas Ministarstvu prosvete i kulture uručio plaketu od Dnevnog centra "Podži me-9.januar" iz Kosovske Mitrovice koju je preuzeo u ime Ministarstva 13. januara u Zvečanu na trećoj humanitarnoj akademiji.

Ministarsvo je prošle jeseni 2019. godine sa 95 osnovnih i srednjih škola snažno podržalo izgradnju ovog Centra i obezbedilo skoro 2.000 paketića za decu Kosova i Metohije koji su podeljeni u januaru ove godine.

Izvor: TV Most, Saopštenje

ArlovPodrži meOdbor za pomoć Srbima na KiMRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva