:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć Srbima na KiM

clock

Januar 11, 2020   20:05

0

389

Arlov uručio paketiće deci u Metohiji

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov uručio je danas novogodišnje paketiće srpskoj deci u nekoliko mesta u Metohiji: Banje i Suvo Grlo u opštini Srbica, Crkolez i Osojane u opštini Istok, Vidanje u opštini Klina i u Goraždevcu.

 

"Prikupljeno je 1.000 paketića, a u akciji je učestvovalo oko 40.000 učenika, njihovih roditelja i nastavnika iz Republike Srpske s ciljem da srpskoj deci u izolovanim srpskim sredinama, poput sela koja smo danas posetili, pokažemo da nisu sama i da svi mi Srbi iz Srpske mislimo i brinemo o njima", rekao je Arlov za agenciju Srna.

On je najavio da će deca iz skoro svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji i ove godine boraviti kod svojih vršnjaka u Republici Srpskoj, kao i da će se nastaviti aktivnosti koje se odnose na pomoć deci sa posebnim potrebama iz Udruženja "Podrži me".

"Raduje to što u srpskim selima raste broj dece, jer je to garancija da će Srbi opstatiti na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji", rekao je Arlov, te naglasio da je borba za svetinje besmislena ukoliko nema dece.

Predsednik Privremenog organa srpske opštine Istok Mališa Đurić zahvalio je sunarodnicima iz Republike Srpske uz poruku da će srpska deca i njihovi roditelji sa Kosova i Metohije znati da cene ono što njihovi vršnjaci iz Srpske čine za njih.

"Veliko hvala za svaku vrstu pomoći i za to što naša deca nisu zaboravljena. Svesni smo da sve dok je Srpske, mi Srbi sa Kosova i Metohije imamo na koga da se ugledamo", rekao je Đurić.

Arlovu i vršnjacima iz Srpske zahvalila je Jelica Micić, učenica šestog razreda iz Vidanja kod Kline, uz poruku da će se videti na leto i da im mnogo znači to što znaju da nisu sami. 

Izvor: TV Most, Srna

ArlovMetohijapaketićiOdbor za pomoć Srbima na KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva