:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2015   12:05

0

122

Arno Gijon dobija srpsko državljanstvo

Arno Gijon je gostujući u Dnevniku RTS-a ukazao na probleme na koje je nailazio dok je zahtevao boravište u Srbiji, ali je istakao da je veoma srećan što će konačno dobiti državljanstvo.

"Došlo je do problema kad sam tražio svoju prvu vizu pre tri godine, i tu vizu sam čekao šest meseci. Onda sam redovnim putem obnavljao jednogodišnju vizu. Kad sam dobio treći put vizu, rečeno mi je u upravi za strance da imam pravo da tražim stalno nastanjenje", objasnio je Gijon.

Rekao je da je dobijao različite informacije i da nije znao šta treba da radi.

"Kada je ministar unutrašnjih poslova čuo za te probleme, odmah me kontaktirao. Prepoznao je moj rad na Kosovu koji traje već deset godina i predložio je da dobijem državljanstvo na osnovu zasluga", rekao je Gijon.

"Ja sam veoma srećan zbog toga, jer je za mene to znak i dokaz da je državni vrh Srbije uvažio moju želju da dobijem državljanstvo i postanem deo ovog naroda u kome se ne osećam kao stranac", istkao je mladi humanitarac.

Rekao je i da je šetajući od šaltera do šaltera izgubio vredno vreme za naredni projekat, izgradnju još jedne farme za tov junadi kod Novog Brda.

Ipak, kaže da će se potruditi da projekat koji je veoma važan za lokalnu zajednicu u Novom Brdu realizuje u toku ovog meseca.

Gijon dolazi iz Vizija kod Grenobla u Francuskoj, odakle već 10 godina pomaže deci na Kosovu i Metohiji. Igračke, hranu, garderobu, knjige i ćebad dovozi kombijima i šleperima.

Odlazi tamo gde niko drugi ne ide. U enklave i teško pristupačna mesta koja su mnogima daleko.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva