:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2022   19:34

0

172

Arsalan i Datunašvili osvojili zlatne medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u rvanju

Srpski reprezentativaci u rvanju grčko-rimskim stilom Ali Arsalan i Zurabi Datunašvili osvojili  su zlatne medalje danas na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Srpski reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom Ali Arsalan osvojio je titulu prvaka sveta, u kategoriji do 72 kg, pošto je danas u finalu Svetskog prvenstva u Beogradu pobedio Ulvija Ganizadea iz Azerbejdžana rezultatom 7:4.

Naturalizovani Iranac, koji se takmiči pod srpskom zastavom, prethodno je u polufinalu ubedljivo savladao Francuza Ibrahima Ganema.

Na putu do finala bio je bolji i od Andreja Kulika iz Ukrajine, Roberta Friča iz Mađarske i Kristupasa Slijeve iz Litvanije.

Arsalanu je ovo druga medalja ove godine za Srbiju, nakon što je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Zurabi Datunašvili je u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom pobedio Turpana Bisultanova iz Danske rezultatom 6:2.

Datunašvili je odbranio svetsko zlato iz Osla.

Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju na putu do finala pobedio je i Davida Losoncija iz Mađarske 4:3.

Viktor Nemeš bez medalje na SP u rvanju

Srpski reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom Viktor Nemeš nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu, pošto je danas u meču za treće mesto poražen od Jermenca Malkoša Amajana 7:1.

Nemeš je bio šampion sveta 2017. godine u Parizu, a godinu kasnije u Budimpešti osvojio je bronzanu medalju.

Srpski rvači grčko-rimskim stilom i Sebastijan Nađ (63 kg) i Mate Nemeš (67 kg) plasirali su se ranije danas u finale Svetskog prvenstva. Nađ i Mate Nemeš sutra će se boriti za zlato, a kasnije danas za zlatnu medalju boriće se i Zurabi Datunašvili u kategoriji do 87 kg. 

Izvor: T a n j u g, TV Most

Ali ArsalanrvanjeSvetsko prvenstvoSrbijazlatna medalja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva