:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 03, 2023   17:24

0

47

Ašanin: Tri operisana pacijenta dobro, za jednog učenika se čeka dijagnostika

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin, rekao je po podne  da su dva učenika nakon operacije potpuno probuđena, a da se nastavnica u ovom momentu budi i da su svi potpuno stabilni.

Kako je naveo za T a n j u g, kod četvrtog pacijenta koji je operisan,  učenika koji je primljen u dosta lošem opštem stanju, u ovom trenutku se radi dodatna dijagnostika. 

,,Dva učenika su potpuno probuđena, ekstubirana, a nastavnica se polako budi i u ovom momentu su potpuno stabilni. Što se tiče četvrtog pacijenta, to je učenik koji je pri samo prijemu bio dosta lošeg opšteg stanja. Radi se o kompleksnim povredama, prosterelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme, a osim operativnog zahvata, tražena je i dodatna dijagnostika koja se sad sprovodi. Videćemo, nadam se povoljnom ishodu", rekao je Ašanin.  

On je ocenio da je situacija svakako mnogo bolja i da to ohrabruje sve angažovane lekare, ali ne želi da u najranijem postoperativnom toku daje prognoze. 

,,U ovom trenutku tri pacijenta na intenzivnoj nezi, oni su sasvim dobro, ali nemojte nas terati da govorimo u najranijem postoperativnom toku o nekim prognozama. Nadam se da su izašli iz neposredne vitalne ugroženosti", rekao je Ašanin.  

Učenica koja je imala prosterelnu ranu glave je operisana od strane neurohirurga KC Srbije, kazao je Ašanin,  navodeći da oni uradili sve što su mogli i da će sačekati dalje prognoze. 

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva