:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Avgust 23, 2019   14:27

0

352

Asfaltom do usamljenog domaćinstva Stankovića u Bostanu

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović sa saradnicima posetio je danas devetočlanu povratničku porodicu Stanković iz mahale Kamberci, u selu Bostane. Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave i predsednika Ivanovića, nedavno je izgrađen asfaltni put do kuće Stankovića. 

Do pre nekoliko godina ova devetočlana povratnička porodica živela je u veoma teškim uslovima.  Kuća porušena, bez vode, struje, bez puta. Da nesreća bude veća izgorela im je i štala sa plemnom, pa su ostali bez krave, kao jedinog izvora prihoda. 

Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave i predsednika Svetislava Ivanovića, nedavno je izgrađen asfaltni put do kuće Stankovića. Prethodno je izgrađena i nova štala, a kroz različite socijalne programe sagrađene su im i dve kuće.

“Izgradili smo oko 1.400 metara asfalta, da bismo olakšali život ovoj porodici. Deca sada mogu normalno do škole, stariji do ambulante”, kaže Ivanović.

Osamdesetogodišnji Slobodan Stanković nije krio zadovoljstvo što ih je posetio prvi čovek novobrdske opštine, koji se, kako sam Stanković kaže, maksimalno založio za opstanak njegove porodice.

“Drago mi je mnogo što je predsednik Ivanović danas došao da obiđe moje domaćinstvo. Bez njegove podrške i opštinske pomoći, kao i Ministarstva za zajednice i povratak, teško da bismo uspeli”, kaže Stanković.

Stanković, koji ima šestoro dece – pet sinova i jednu kćerku, kaže da mu je najveća želja da se u rodno selo vrati još jedan sin, koji inače s porodicom živi u Kruševcu. Kako kaže, mesta ima za sve. 

Inače, Stankovići samo u ovom mestu imaju preko 12 hektara sopstvenog imanja, što ovoj mnogoljdnoj porodici može da obezbedi uslove za normalan život.

Izvor: RTV Puls

KiMBostanasfaltiranjeStankovići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva