:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2020   9:46

0

249

Asmir Kolašinac pisao ministru: U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru

Srpski reprezentativac u atletici Asmir Kolašinac obratio se putem Fejsbuka ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, ukazujući na kritičnu zdravstvenu situaciju u Sjenici zbog virusa korona.

 

„Poštovani ministre Lončar, Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije. Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško obolelih i umrlih. Kapaciteti Doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uverio“, napisao je u subotu Kolašinac.

On je naveo da je veliki broj zdravstvenih radnika zaražen, da je interno odeljenje prepuno i pretvorilo se u kovid odeljenje, kao i da pacijenti iz sata u sat u pristižu u izuzetno teškom stanju.

„U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi. S obzirom na to da se lično poznajemo, imao sam slobodu da vas direktno kontaktiram. Panika i strah je u narodu i zato je jako bitno da se brzo deluje. S poštovanjem, Asmir Kolašinac“, glasila je poruka.

Bivši dvoranski prvak Evrope u bacanju kugle ubrzo je dobio odgovor od ministra Lončara.

„Apsolutno Vas razumem. Sada će vam se javiti (koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, doktor) Mirsad Đerlek i biće sve rešeno“, napisao je Lončar.

Kolašinac je potom objavio da će svi pacijenti za koje postoji medicinska indikacija biti transportovani za Opštu bolnicu u Novom Pazaru i da ga je o tome lično obavestio doktor Mirsad Đerlek.

Izvor: Sputnjik

Asmir KolašinacSjenicakoronavirusZoran Lončar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva