:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 03, 2021   10:19

0

50

Atanasković: Podrška države od velikog značaja za privredu

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da je podrška privredi u vidu isplate polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća u Srbiji, od velikog značaja za privredu i jasan pokazatelj da je država tu za svoje građane u izazovnim vremenima.

 

"Zahvaljujući adekvatnim merama uspeli smo da sačuvamo privredu i da podržimo privrednike u okviru svojih mogućnosti. Svi ekonomski pokazatelji govore da Srbija ima najbolji rezultat kada je reč o privrednom rastu u Evropi i da je na dobrom putu da taj trend i nastavi", istakla je Atanasković, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ona je podsetila da su novim paketom ekonomske pomoći obuhvaćeni i zaposleni u ugostiteljstvu, turističkim, rent-a kar agencijama, hotelijeri, ali i u sektoru prevoznika putnika u drumskom saobraćaju.

"Ovi sektori su teško pogođeni krizom izazvanom epidemijom korona virusa, te je upravo zato pomoć države od krucijalnog značaja. Ekonomski pokazatelji govore da ćemo dan posle korone dočekati sa što manje posledica, što je rezultat odgovorne politike koju vodi država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", ukazala je Atanasković.

Optimizam je realan, što potvrđuju i prognoze Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, koji nam predviđaju veću otpornost i rast u trenutnoj globalnoj krizi nego drugim državama, podvukla je ministarka privrede.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva