:

:

TV Most

clock

Maj 03, 2015   16:49

0

256

Atelje 212 na festivalu u Rijeci

Ove godine u zvaničnoj takmičarskoj selekciji po izboru Bojana Munjina je osam predstava iz Češke, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Rumunije.

Iz Beograda osim Ateljea 212, učestvuje i JDP sa predstavom “Razbijeni krčag” Hajnriha fon Klajsta u režiji Igora Vuka Torbice i BITEF Teatar sa predstavom “Kratka priča o Antihristu” Andraša Urbana.

Srpski teatri su u proteklih desetak godina više puta učestvovali, a i nagrađivani na festivalu u Rijeci, navodi se u saopštenju Ateljea 212.

Odluku o nagradama ove godine doneće žiri u sastavu Tatjana Mandić Rigonat, Sandra Lončarić Tankosić i Robert Raponja.

Predstava "Kazimir i Karolina", koja po rečima selektora govori “o krizi, ljubavi i beznađu”, na programu je 5. maja uveče na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

U predstavi igraju Bojan Dimitrijević, Jelena Đokić, Marinko Madžgalj, Katarina Žutić, Tihomir Stanić, Nenad Ćirić, Nebojša Ilić, Milica Gojković, Jovana Stojiljković, Radomir Nikolić, Vladan Matović, Irena Popović, Vladimir Gurbaj i Danilo Tirnanić.

Međunarodni festival malih scena (MFMS) u Rijeci pokrenut je 1994. godine kao Hrvatski festival malih scena, pod umetničkim vođstvom svoga osnivača, glumca Nenada Šegvića i prvog selektora - pozorišnog kritičara Dalibora Foretića.

Od 1999. godine postao je međunarodni festival savremenog izraza, prvorazrednog glumačkog pozorišta koje omogućava najneposredniji dodir izvođača i publike.

Kao festival takmičarskog karaktera (nagrade u desetak kategorija), izrastao je u jedan od najprestižnijih pozorišnih događaja u regionu. Organizator i osnivač festivala su Grad Rijeka i HKD teatar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?