:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Januar 25, 2023   21:58

0

86

Atletičari Srbije osvojili trofeje, Angelina Topić oborila državni rekord

Reprezentativka Srbije u skoku u vis Angelina Topić oborila je  državni rekord u toj disciplini preskočivši u konkurenciji seniorki 194 santimetra i tako postala rekorderka u svim kategorijama sa samo 20 godina, saopštio je  Atletski savez Srbije.

Angelina Topić rekord je oborila u  atletskom tromeču Srbija-Hrvatska-Slovenija u Atletskoj dvorani na Banjici, u kome je Srbija osvojila ukupno 180 bodova, ispred Hrvatske koja ima 163 i Slovenije sa 162 poena.

Aleksa Kijanović pobedio je u trci na 60 metara i izjednačio državni rekord rezultatom 6.66 sekundi, u ženskoj konkurenciji dominirala je Ivana Ilić pobedom u vremenu 7,43 sekunde, dok je Milana Tirnanić sa dve stotinke zaostatka.

Bogdan Vidojković istrčao je novi lični rekord na 60 metara s preponama (7,92), a lični u skoku u dalj postigla je Teodora Boberić doskočivši do 6,20 metara, što joj je donelo pobedu u toj disciplini.

Odličan rezultat ostvarila je slovenačka atletičarka Tina Šutej, osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani Beograd22 u skoku motkom, koja je na tromeču preskočila 4,76 metra.

Narednog vikenda 28. i 29. januara atletičare Srbije očekuje državno prvenstvo za starije juniore i juniorke.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva