:

:

TV Most

Foto: Adevarul.ro

clock

Septembar 21, 2020   22:33

0

98

Auresku: Rumunija podržava dijalog Beograda i Prištine

Rumunija podržava progres u dijalogu Beograda i Prištine i sveobuhvatni dogovor dve strane, rekao je rumunski ministar spoljnih poslova Bogdan Auresku na današnjem sastanku sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu.

U saopštenju poslatom Ađerpresu navodi se da je šef rumunske diplomatije izrazio zahvalnost zbog napora specijalnog predstavnika za obnavljanje pregovora o ovom kompleksnom pitanju. Auresku je ponovio "da Rumunija podržava sveobuhvatni dogovor između dve strane, posredstvom EU i uz potpunu usklađenost sa međunarodnim pravom".

Dvojica zvaničnika su razmenila stavove i procene povodom budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine, a ministar Auresku je potvrdio da je Rumunija spremna da podrži progres pregovora u pravcu pronalaženja održivog rešenja.

Sastanak Aureskua i Lajčaka odigrao se danas u Briselu, a dva zvaničnika su se dogovorila da će u narednom periodu ostati u kontaktu u vezi sa svim tema o kojima su razgovarali, prenosi Ađerpres.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva