:

:

TV Most

clock

April 29, 2021   20:21

0

92

Austrija i Srbija uspostavljaju čvršću saradnju u borbi protiv kriminala

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije, Aleksandar Vulin i Karl Nehamer, potpisali su u Palati Srbija sporazum o saradnji u vanrednim situacijama i najavili jačanje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija. Ministri policije Srbije i Austrije prisustvovali su vežbi Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandara Vulin kaže da ćemo učiniti sve da naše granice budu sigurne i da što manji broj ilegalnih migranata se nađe na teritoriji Republike Srbije i napusti Republiku Srbiju.

"Srbija nije i Srbija neće postati parking za migrante i to je najveća pomoć koju možemo da pružimo Austriji u njenoj borbi sa posledicama migrantske krize", kaže Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer kaže da možemo da razvijamo saradnju obaveštajnih službi, posebno u borbi protiv terorizma, kao i saradnju kriminalističkih policija u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Želim da prenesem važnu poruku, da smo u borbi protiv terorizma, ilegalne migracije i organizovanog kriminala ujedinjeni", kaže Nehamer.

Izvor: RTS

VulinNehamersporazum o saradnji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva