:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 20, 2020   10:26

0

99

Austrija i više zemalja EU protiv ilegalne migracije

Austrija sa više zemalja EU namerava da izgradi "Platformu protiv ilegalne migracije", a u toj borbi na svojim granicama želi u većoj meri da koristi dronove, najavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

 

"Očekujemo da ćemo na taj način otkrivati značajno veći broj ilegalnih prelazaka granice", kazao je austrijski ministar nemačkom "Veltu", dodajući da Austrija želi još snažnije da deluje i protiv ilegalne migracije na Zapadnom Balkanu.
Nehamer je kazao da na inicijativu Austrije više zemalja EU, među kojima je i Nemačka, nameravaju da izgrade "Platformu protiv ilegalne migracije".
U to će, kako je dodao, biti uključena i Evropska komisija.
"Cilj je da objedinimo naše znanje i snage u oblasti zaštite granice, povratka, borbi protiv krijumčara i efikasnog postupka azila. Ta platforma imaće sedište u Beču, ali neće biti nikakva nova agencija EU", objasnio je Nehamer.
Osnova za osnivanje platforme postavljena je na ministarskom sastanku u julu u Beču.
Pripreme za novu platformu su već skoro završene, rekao je on dodajući da će se uskoro početi sa radom.
"Planiramo da naše granice ubuduće sistematski nadziremo dronovima, kao dodatak nadzoru helikopterima, koji je skup. Čim dron identifikuje krijumčare ili ilegalne migrante, mobilna jedinica treba da ih zaustavi. Pored toga, uz pomoć dronova moguće je bolje identifikovati stalne promene ruta", objasnio je on.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva