:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2019   12:59

0

262

Auto-put Niš–Pločnik gradiće se na proleće, na leto Moravski koridor

Na proleće počinje izgradnja jednog od šest novih auto-puteva, od Niša do Pločnika najavila je ministarka Zorana Mihajlović. Istovremeno radiće se i Moravski koridor koji će umrežiti putnu infrastrukturu Srbije.

Na sastanku sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem ministarka Mihajlović je rekla da je reč o projektima koji su važni, ne samo za grad, već i za Srbiju.

Ministarka je rekla i da je dogovoreno da na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice, koji je oštećen tokom izgradnje auto-puta.

Sledeće godine počeće da se gradi i auto-put Priština–Merdare.

"Niš–Merdare–Priština, izlazak na Albansku luku, i to nas očekuje kao početak radova, ne samo razgovori i priče, već je to stvarno početak radova. To znači da smo mi poslednje dve-tri godine potrošili na pripremu dokumentacije, na pripremi, tražili način kako ćemo to finansirati. Sve smo to završili i sada radovi mogu da počnu", rekla je Mihajlovićeva.

Za povezivanje tih pravaca bitan je i Moravski koridor koji spaja celokupnu centralnu Srbiju.

"Očekujemo da na leto počnemo radove , u junu ili julu. Moravski koridor je bitan jer povezuje Pojate i Preljinu, dugačak je 110 kilometara", navela je Ministarka.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je izjavio da taj grad danas ima stabilne javne finansije i da najbolju saradnju ima sa Ministarstvom građevinarstva.

Dodaje da Niš sada gradi socijalne stanove i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, a rekonstruisano je i 55 saobraćajnica u Nišu.

Izvor: RTS

Mihajlovićauto-put Niš–PločnikMoravski koridor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva