:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Septembar 19, 2023   21:54

0

49

Azerbejdžan demantovao navode Jermenije da gađa civilne objekte

Izveštaji Jermenije o navodnom pucanju azerbejdžanske vojske na civilne objekte su dezinformacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, navodeći da azerbejdžanske jedinice 'napadaju samo legitimne vojne ciljeve'. 

„Informacije koje se šire na nekim jermenskim društvenim mrežama o gađanju civilnih objekata od strane azerbejdžanskih jedinica su provokacija i dezinformacija“, rekao je načelnik pres službe Ministarstva odbrane pukovnik Anar Ejvazov na brifingu za medije, javila je azerbejdžanska državna agencija AZERTAC.

On je napomenuo da je ovde svrha narušavanje reputacije azerbejdžanske vojske i stvaranje pogrešne slike o lokalnim antiterorističkim merama u međunarodnoj zajednici.

„Iz video snimaka koje smo postavili na zvaničnom sajtu i na društvenim mrežama Ministarstva odbrane jasno je da naše jedinice napadaju samo legitimne vojne ciljeve“, dodao je Ejvazov.

Ministarstvo odbrane: Azerbejdžan poziva jedinice jermenske vojske da se predaju

Mere protiv terorizma biće obustavljene ako jedinice jermenske vojske polože oružje i predaju se, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. 

"Ministarstvo odbrane još jednom poziva formacije oružanih snaga Jermenije stacionirane na azerbejdžanskoj teritoriji Karabaha da polože oružje i predaju se", navodi se u saopštenju, prenosi državna azerbejdžanska agencija AZERTAC.

U tom slučaju, dodaje se, biće obustavljene antiterorističke mere.

„U operativnom smo kontaktu sa ruskim mirovnim kontingentom koji je privremeno raspoređen u Azerbejdžanu i stvaramo sve neophodne uslove da obavljaju svoje dužnosti“, saopštilo je Ministarstvo.

Izvor: T a n j u g

AzerbejdžanJermenija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva