:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2021   10:14

0

167

Bajatović: Velika očekivanja od sastanka Putina i Vučića

Predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, način je ne samo da dobijemo povoljniju cenu gasa, nego i da zadržimo investitore i pokažemo da je Srbija pouzdan partner, rekao je danas direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Uoči sastanka Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, na kojem će se pregovarati o ceni gasa, Bajatović je za TV Prva naveo da je pitanje cene gasa postavila srpska strana, ali da sve zavisi od toga šta će odlučiti ruski predsednik.

"Mi već nedeljama unazad radimo pripreme, uradili smo sve analize, rekli smo šta želimo i objasnili smo zašto želimo da imamo nižu cenu gasa", rekao je Bajatović.

On je istakao da ima velika očekivanja od tog sastanka, jer Srbija i Rusija imaju tradicionalno dobre odnose, te da bi bilo dobro kada bi se, kaže, odmah definisala cena, podaci o fleksibilnosti..

"Nikada dva predsednika neće razgovarati o tome, već o osnovnim parametrima, gde će reći da Srbija treba da dobije dobru cenu, dobre uslove u ugovoru", navodi Bajatović.

Bajatović očekuje da će se sastanak završiti tako što će Gasprom i Srbijagas, uz učešće Gasprom eksporta, sa tog sastanka dobiti jasna upustva kako treba da izgleda budući dugoročni ugovor.

"Srbija može da računa da će u ugovoru da reši nekoliko parametara, dobre količine, cenu, fleksibilnost...", ističe on.

Bajatovićeva procena je da se energetska kriza u Evropi neće rešitii do polovine sledeće godine, te da će Evropa morati da rešava svoje probleme.

Izvor: Танјуг

BajatovićVučićPutingascena gasa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva