:

:

TV Most

SAD

clock

Jun 03, 2023   7:24

0

78

Bajden danas potpisuje zakon o podizanju gornje granice američkog duga

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će danas potpisati zakon usvojen u Kongresu ove sedmice, a kojim se podiže gornja granica američkog duga.

Senat i Predstavnički dom Kongresa usvojili su zakon kojim se ukida gornja granica vladinog duga od 31,4 biliona dolara i na taj način je u poslednjem trenutku izbegnuto neispunjavanje finansijskih obaveza američke vlade već 5. juna.

Bajden je u petak, u obraćanju iz Ovalnog kabineta Bele kuće, rekao da je usvajanjem tog zakona izbegnuta ekonomska katastrofa, navodeći da je postizanjem kompromisa sa predsedavajućim Predstavničkog doma, republikancem Kevinom Makartijem, pokazao šta se može učiniti, preneo je Rojters.

"Bez obzira na to koliko naša politika može da bude teška, moramo da vidimo jedni druge ne kao protivnike, već kao sugrađane Amerikance", naveo je Bajden, pozivajući Amerikance da rade zajedno na ostvarivanju napretka.  

Bajden i Makarti postigli su dogovor u poslednjem trenutku kojim se suspenduje ograničenje duga do januara 2025. godine, kao i ograničavanje potrošnje.

Izvor: T a n j u g

SADBajdendug
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva