:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Mart 26, 2022   20:00

0

173

Bajden pozvao na smenu predsednika Rusije Vladimira Putina

Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je danas na smenu predsednika Rusije Vladimira Putina, rekavši: "Za ime Boga, ovaj čovek ne može da ostane na vlasti".

Bajden je iskoristio govor u glavnom gradu Poljske da glasno brani liberalnu demokratiju i vojnu alijansu NATO, a takođ, je rekao da Evropa mora da se očeliči za dugu borbu protiv ruske agresije, preneo je AP.

Bajden je govorio ispred Kraljevskog zamka, jedne od značajnih znamenitosti Varšave koja je teško oštećena tokom Drugog svetskog rata.

On je pozajmio reči pape Jovana Pavla Drugog rođenog u Poljskoj i citirao poljskog disidenta i bivšeg predsednika Leha Valensu, upozorivši da Putinova invazija na Ukrajinu preti da donese decenije ratovanja.

"U ovoj borbi ne treba da imamo iluzije. Ova borba neće biti završena u narednim danima, niti mesecima", rekao je Bajden.

On je istakao da se ljudi "moraju pripremiti za dugu borbu koja je pred nama".

Bela kuća: Bajden nije pozivao na smenu Putina

Američki predsednik Džo Bajden nije pozivao na promenu režima u Rusiji kada je rekao da predsednik te zemlje ne može da ostane na vlasti, rekao je danas zvaničnik Bele kuće,

"Predsednik je mislio da Putinu ne sme da bude dozvoljeno da ima vlast nad susedima ili regionom. On nije govorio o Putinovoj vlasti u Rusiji niti smeni režima", rekao je zvaničnik.

Svetski mediji preneli su ranije danas izjavu Bajedna tokom govora u Varšavi da ruski predsednik Vladimir Putin ne može da ostane na vlasti.

"Za ime Boga, ovaj čovek ne može da ostane na vlasti", rekao je američki predsednik.

Peskov: Rusi biraju ko će biti njihov lider, ne Bajden

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas opasku američkog predsednika DŽozefa Bajdena da Vladimir Putin "ne može da ostane na vlasti", rekavši da Rusi biraju ko će biti njihov lider.

Upitan da prokomentariše Bajdenovu izjavu, Peskov je rekao za Rojters: "To nije na Bajdenu da odlučuje. Predsednika Rusije biraju Rusi".

Izvor: T a n j u g

Džozef BajdenPoljskaVladimir Putin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva