:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2022   18:58

0

121

Bajden sa evropskim liderima o rusko-ukrajinskim tenzijama

Američki predsednik Džozef Bajden razgovaraće danas sa evropskim liderima o tenzijama između Rusije i Ukrajine, uključujući i gomilanje ruske vojske na granici prema Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Bajden će putem video poziva razgovarati sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, italijanskim premijerom Mariom Dragijem, generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom i premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom, navela je Bela kuća, preneo je Rojters.

Bela kuća: SAD se spremaju za sve scenarije ukrajinske krize

Sjedinjene Američke Države prilagođavaju i usavršavaju svoje vojne planove za sve scenarije ukrajinske krize, saopštila je danas Bela kuća, dok Vašington razmatra jačanje snaga NATO na istočnom krilu alijanse, javlja Rojters.

Predstavnica Bele kuće Džin Psaki izjavila je da SAD "nikada nisu isključile opciju pružanja pomoći zemljama na istočnom krilu NATO i pre bilo kakve invazije" Rusije na Ukrajinu.

Predsednik Džozef Bajden sastao se u subotu sa timom za nacionalnu bezbednost u svojoj rezidenciji na Kejmp Dejvidu kada je i informisan o opcijama za raspoređivanje američkih trupa u istočnoj Evropi kao odgovor na pojačano raspoređivanje ruskih oružanih snaga duž granice sa Ukrajinom.

Rojters navodi da bi američki predsednik kasnije danas trebalo da održi zatvoreni video sastanak iz situacione sobe Bele kuće na temu ukrajinske krize sa brojnim evropskim liderima.

Izvor: T a n j u g

Džozef BajdenNATORusijaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva