:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Januar 20, 2021   20:05

0

28

Bajdenu čestitali Milanović, Plenković, Zaev, Đukanović

Čestitkama nakon polaganja zakletve i stupanja na dužnost, predsedniku SAD Džou Bajdenu i potpredsednici Kamali Heris pridružili su se i državnici sa Balkana.

 

Hrvatski predsednik Zoran Milanović objavio je na Fejsbuku nakon što je Bajden položio zakletvu kao novi predsednik SAD, da mu je drago kad se potvrđuje "kako vera u svetlo na kraju ipak pobjeđuje tamu".

On je naglasio da je "prema Vikipediji na engleskom jeziku, on jedan od samo dvojice evropskih predsednika države/vlade koji je otvoreno podržao Bajdena za predsednika još tokom kampanje", i da je prema tom istom izvoru drugi (ili prvi) bio finski predsednik Sauli Niniste.

"S obzirom na to... i da sam od prvog trenutka, još tamo u novembru 2016. bio jasan kao zora, gledajući predsednika Bajdena kako ulazi u Belu kuću, moram reći da mi je (kao nereligioznoj osobi) drago kad se potvrđuje kako vera u svetlo na kraju ipak pobeđuje tamu", napisao je Milanović.

I hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je Bajdenu putem društvenih mreža. On je tvitovao nakon inauguracije američkog predsednika i potpredsednice da su Hrvatska i Sjedinjene Države prijatelji i partneri i da se raduje jačanju bilateralnih odnosa sa SAD-om.

“Verujem da će ovo biti mandat u kojem će američka demokratija biti globalni primer koji inspriše”, rekao je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i poručio predsedniku Bajdenu da se “raduje vremenu koje dolazi i veruje da će se produbiti savezništvo između SAD i Severne Makedonije i bliske prijateljske veze između građana dve zemlje”.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je Bajdenu uputio čestitku u ime građana Crne Gore i u svoje ime uz najbolje želje za uspeh u vršenju ove odgovorne funkcije.

“Želim da Vas uverim da ćete u Crnoj Gori imati iskrenog prijatelja, i u okviru naših potencijala pouzdanog partnera i odgovornog saveznika, kao i stabilnog regionalnog aktera, u suočavanju i iznalaženju odgovora na kompleksne globalne izazove i otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu”, kazao je Đukanović.

Đukanović je u čestitki naveo da se raduje novim susretima, nastavku uspešne saradnje utemeljene na odnosima međusobnog poverenja izgrađenog u vremenu traumatičnih događaja i promena u našem regionu, i jačanju više od 140 godina dugih međudržavnih i diplomatskih veza Crne Gore i SAD, na dobrobit svih crnogorskih i američkih građana.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?