:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2020   13:10

0

209

Bajraktari: Ukinuti Specijalni sud

Predstavnik albansko-američke zajednice Hari Barjaktari reagovao je nakon što je Specijalno tužilaštvo odlučilo da objavi optužnicu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija i traži zatvaranje tog Suda, prenosi Gazeta Ekspres.

U članku objavljenom u listu „Iliria Press“, Bajraktari kaže da bi Specijalni sud trebalo da bude zatvoren, jer je, kaže, javno objavljivanje predloga tužbe u vreme dok Tači putuje u Vašington na sastanak sa izaslanikom Ričardom Grenelom i Robertom O Brajanom, odluka bez presedana.

"Šta je u ovom trenutku njeno objavljivanje sem politička namera? Brza akcija, posle godina pospanosti ",kazao je Bajraktari.

Prema njegovim rečima Specijalni sud osnovan je kao rezultat velikog međunarodnog pritiska i sudiće se isključivo Albancima.

Ocenjuje da je to neprihvatljivo i dodaje da ako se ne promeni namena za istraživanje zločina svih etničkih grupa na Kosovu, parlament bi trebalo da preispita odluku i status Specijalnog suda.

“U prošlosti sam kritikovao Tačija i izrazio sumnju u bilo kakve razgovore sa Srbijom koji su uključivali promene granica. Međutim, podržavam njegovu izjavu i sada delim istu sumnju u vezi te grube zloupotrebe Specijalnog suda”, zaključio je Barjaktari.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva