:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2020   13:10

0

107

Bajraktari: Ukinuti Specijalni sud

Predstavnik albansko-američke zajednice Hari Barjaktari reagovao je nakon što je Specijalno tužilaštvo odlučilo da objavi optužnicu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija i traži zatvaranje tog Suda, prenosi Gazeta Ekspres.

U članku objavljenom u listu „Iliria Press“, Bajraktari kaže da bi Specijalni sud trebalo da bude zatvoren, jer je, kaže, javno objavljivanje predloga tužbe u vreme dok Tači putuje u Vašington na sastanak sa izaslanikom Ričardom Grenelom i Robertom O Brajanom, odluka bez presedana.

"Šta je u ovom trenutku njeno objavljivanje sem politička namera? Brza akcija, posle godina pospanosti ",kazao je Bajraktari.

Prema njegovim rečima Specijalni sud osnovan je kao rezultat velikog međunarodnog pritiska i sudiće se isključivo Albancima.

Ocenjuje da je to neprihvatljivo i dodaje da ako se ne promeni namena za istraživanje zločina svih etničkih grupa na Kosovu, parlament bi trebalo da preispita odluku i status Specijalnog suda.

“U prošlosti sam kritikovao Tačija i izrazio sumnju u bilo kakve razgovore sa Srbijom koji su uključivali promene granica. Međutim, podržavam njegovu izjavu i sada delim istu sumnju u vezi te grube zloupotrebe Specijalnog suda”, zaključio je Barjaktari.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?