:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Septembar 21, 2023   14:00

0

61

Baku: Azerbejdžan predao nacrt mirovnog sporazuma Jermeniji

Savetnik predsednika Azerbejdžana Elčin Amirbekov izjavio je da pregovori azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih separatista iz Nagorno-Karabaha mogu dovesti do potpisivanja mirovnog sporazuma između Bakua i Jerevana, dodavši da je azerbejdžanska strana već poslala nacrt tog sporazuma.

,,Na sastanku u Jevlahu se razgovaralo o formatima za reintegraciju Jermena iz Karabaha. Mislimo da ovaj dijalog može pozitivno da utiče na mirovni proces između Jermenije i Azerbejdžana. Dve zemlje su počele da razgovaraju o mirovnom sporazumu koji bi mogao da stavi na tačku na decenije krize i neprijateljstava”, rekao je azerbejdžanski zvaničnik za Skaj njuz Arabija, prenosi RIA. 

Dodao je da će mirovni sporazum sadržati pet tačaka zasnovanih na međunarodnom pravu, te da će obe zemlje biti u obavezi da se ne mešaju u unutrašnje stvari one druge.

,,Predali smo nacrt mirovnog sporazuma jermenskoj strani. Čekamo njihovu reakciju”, rekao je Amirbekov, naglasivši da nije potreban poseban sporazum sa Jermenima iz Karabaha.

U Jevlahu su danas počeli razgovori jermenskih separatista i azerbejdžanskih snaga, a jermenska strana je saopštila da je ostalo još nerazjašnjenih pitanja, te da se i dalje radi na finalnom sporazumu.

Izvor: T a n j u g ; foto: Sputnjik

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva