:

:

TV Most

Foto: AP/printscreen

clock

Oktobar 16, 2020   9:59

0

122

Baku: Jermenija granatira oblasti oko Nagorno-Karabaha; Jerevan: Potisnuta ofanziva Azerbejdžana

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je jermenska strana granatirala četiri oblasti oko Nagorno-Karabaha.

"Drsko kršeći humanitarni prekid vatre, jermenske oružane snage od jutros granatiraju teritorije oblasti Goranboj, Terter, Agdam i Agdadžabedin", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji su Azerbejdžan i Jermenija postigli u Moskvi uz posredstvo Rusije stupio je na snagu 10. oktobra, ali se dve strane od početka međusobno optužuju za njegovo kršenje.

Jerevan: Potisnuta obimna ofanziva Azerbejdžana

Azerbejdžanske oružane snage pokrenule su obimnu ofanzivu severno od linije kontakta u spornom regionu Nagorno-Karabah, ali su pretrpele ozbiljne gubitke i potisnute su, saopštio je danas predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Artsun Hovhanisjan.

"Rano ujutro, nakon duge artiljerijske pripremane paljbe, neprijatelj je pokrenuo obimnu ofanzivu u pravcu severa, i u nekoliko talasa napada pokušao da zauzme naše položaje. Azerbejdžanske snage pretrpele su ozbiljne gubitke i potisnute su", napisao je Hovhanisjan na Fejsbuku.

Obnovljeni sukobi Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra, nakon što je tokom leta došlo do razmene vatre na granici dve zemlje.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva