:

:

TV Most

Foto: Novosti online/EPA

clock

Oktobar 21, 2020   11:43

0

32

Baku: Jermenija granatira Tatarsku oblast; Jerevan: Oboren azerbejdžanski lovac

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je jermenska strana pokrenula artiljerijski napad na oblast Tartar u blizini sporne oblasti Nagorno-Karabah.

"Od rano ujutro jermenske oružane snage izvode napade na grad Tartar i Tartarsku oblast, koristeći artiljerijski sistem", kaže se u saopštenju, prenosi Tass.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Jerevan: Oboren azerbejdžanski lovac, Baku demantuje

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanijan saopštila je danas da je vojska nepriznatog Nagorno-Karabaha oborila borbeni avion azerbejdžanske vojske u južnom delu linije kontakta u tom spornom regionu, što je Baku demantovao.

"Jedinice Odbrambene armije Nagorno-Karabaha oborile su oko 08:30 neprijateljski avion u južnom pravcu. Situacija je napeta, ali relativno stabilna", napisala je Stepanijan na Fejsbuku, prenosi Tas s.

Baku je demantovao tu informaciju.

"Informacija jermenske strane o navodnom obaranju azerbejdžanskog aviona je lažna", saopštilo je azerbejdžansko ministarstvo odbrane.

Na azerbejdžanskoj strani 63 žrtve od početka sukoba

Broj civilnih žrtava na azerbejdžanskoj strani od početka sukoba oko Nagorno-Karabaha porastao je na 63, dok su 292 civila ranjena, saopštila je danas kancelarija državnog tužioca Azerbejdžana.

U saopštenju se navodi da je od 27. septembra u jermenskom granatiranju oštećeno 386 civilnih objekata, kao i 1.981 privatna kuća i 90 stambenih zgrada, prenosi Tass.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Izvor: Танјуг

JermenijaAzerbejdžanNagorno Karabah
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva