:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2020   8:01

0

90

Baletska predstava “Fabrika lutaka” u Gračanici

U Domu kulture Gračanca, sinoć su polaznici Škole baleta u Gračanici izveli prvu dečju baletsku predstavu „Fabrika lutaka“.

Predstava je podržana od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije u saradnji sa Institutom za Umetničku igru u Beogradu.

Predstava „Fabrika lutaka“ spontano je došla na scenu Doma kulture Gračanica. Novi koreograf Nikola Korać kaže  da od septembra vredno rade na ovoj predstavi i da su uložili mnogo rada i truda. Činjenica da ova škola postoji već dve godine i da još uvek vlada isto interesovanje dovoljno govori o našim naporima.

Na premijeri baletske predstave kao počasni gost bio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je balerinama podelio paketiće. Predsednik Srđan Popović nije krio oduševljenje, pohvalio je rad škole baleta, samog koreografa kao i male balerine, ističući koliko je ponosan i zadovoljan njihoim dosadašnjim dostignućima.

„Presrećan sam jer posle dve godine imamo ovakav rezultat, nisam bio skeptičan ni jednog trenutka, podržao sam ideju, hvala Ministarstvu kulture i informisanja Srbije što su prepoznali značaj ove škole koja uspešno radi“, rekao je Aleksandar Ilić, direktor Instituta za umetničku igru u Beogradu.

Snežana Bursać Petrović inicijator otvaranja baletske škole u Gračanici ističe kako je potrebno mnogo ljubavi i truda uložiti da biste na kraju dobili ovakvu predstavu.

U punoj sali  Doma kulture Gračanica, balerine su napravile pravi spektakl, ponos i zadovoljstvo blistali su na licima roditelja i svih prisutnih.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva