:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 04, 2023   22:19

0

163

Banja Luka; šetnja i moleban za Srbe sa Kosova i Metohije: Branićemo doveka nasleđe naših predaka

U Banjaluci je održana šetnja podrške Srbima na Kosovu, a nakon nje i moleban u Hramu Hrista Spasitelja, prenosi Srna. Okupljeni građani, nosili su ikoname, srpske zastave i poruke „Kosovo i Metohiju branićemo doveka“,

 

Šetnju i moleban je, u najvećem gradu Republike Srpske, organizovalo udruženje „Srbsko sabranje Baštionik“, zajedno sa Hramom, a uz podršku episkopa banjalučkog Jefrema.

Predsednik udruženja Baštionik, Predrag Adamović, naglasio je pred početak molebana, da Banjaluka šalje poruku podrške braći na Kosovu.

„I pored pljuska koji se izlio tokom kretanja povorke sa Trga Krajine ka Hramu,  gde će se održati moleban, nekoliko stotina studenata banjalučkog Univerziteta i građani Banjaluke su izašli da, uz pesmu i transparente podrške, kažu Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami“, naveo je Adamović.

Kako prenosi Srna, Adamović je kazao da se Kosovo brani u Banjaluci, kao što se Banjaluka brani u Beogradu, te da je okupljanje „snažna poruka svima koji ne misle dobro srpskom narodu“.

„Srbi su miroljubiv narod i ne žele ništa što nije njihovo, ali će uvek braniti ono što pripada njima, njihovim precima. Čuvaćemo ono što je nasleđe naših predaka, iznad svega našu slobodu kada je reč o Kosovu i Metohiji, ali i kada je reč o Republici Srpskoj“, poručio je Adamović.

Student Ognjen Milekić, učesnik šetnje, rekao je da je potrebno učiniti mnogo više, a to je da svako sebe promeni i poručio:
„Kada Kosovo vratimo svojim srcima, tada ćemo ga vratiti“.

Cilj skupa je bio, kako navode učesnici, da se skrene pažnja javnosti na tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu.

Litija za Srbe sa Kosova kretala se petnaestak minuta kroz centralno šetalište u Banjaluci, Gospodsku ulicu, te se uputila prema Hramu Hrista Spasitelja, gde je služen moleban.

Izvor: RSE / Srna ; foto: AP

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva