:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 16, 2020   17:16

0

187

Banjaluka: Stanivuković poziva na politički razum

Izabrani gradonačelnik Banjaluke, funkcioner PDP Draško Stanivuković, zahvalio je danas odlazećem kolegi Igoru Radojičiću na čestitki koju mu je uputio povodom izborne pobede i poručio da će nastaviti sve kvalitetne projekte koje je on započeo.

"Moja vrata su svima otvorena, pozivam svu akademsku zajednicu, sve stranačke i nestranačke ljude da gradimo bolju Banjaluku. To počinje od ovog ponedeljka", rekao je Stanivuković, preneo je banjalučki portal Srpskainfo.

Stanivuković, koji će čelu Banjaluke biti bez većine u gradskom parlamentu, kaže da ni sa kim od koalicionih partnera SNSD Milorada Dodika nije razgovarao.

Povodom potpisivanja koalicionog sporazuma o parlamentarnoj većini u gradskom parlamentu, koju će imati stranke okupljene oko Dodikove SNSD, Stanivuković je rekao da treba biti "politički razuman".

"Banjaluku neće da vodi jedan čovek. Žao mi je što Dodik ovako ponižava svoje koalicione partnere, pa šta će da radi građanima. Era takve politike završava", rekao je Stanivuković.

SNSD je izgubio pozicije čelnih ljudi u Banjaluci i Bijeljini, ali će u oba grada imati parlamentarnu većinu.

Dodik najavio finansijsku blokadu Banjaluke

Lider SNSD Milorad Dodik najavio je danas da će sva sredstava Gradu Banjaluka biti obustavljena sa republičkog nivoa, dok se ne bude videlo kako će se grad politički razvijati.

Za novog gradonačelnika Banjaluke na jučerašnjim lokalnim izborima pobedio je Draško Stanivuković, lider Partije demokratskog progresa (PDP) i on će na tom mestu zameniti Igora Radojičića iz SNSD.

Razočaran zbog gubitka pozicije čelnog čoveka u Banjaluci, Dodik je na konferenciji za novinare rekao da njegova stranka neće pokretati smenu gradonačelnika, bar ne u prvoj godini mandata.

Rekao je i da u gradskom parlamentu, u kojem će SNSD sa koalicionim partnerima zadržati većinu, nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan taman da je, kako je rekao, Ajnštajn.

"On ima svoje nadležnosti, predstavlja grad, neka se šepuri, radi. On je rekao da će penzioneri i đaci dobiti besplatan gradski prevoz. Tu ćemo odluku odmah podržati, neka predloži, al', da vidimo kako će finansirati, da vidimo kako će subvencionisati gradsko grejanje koje smo mi finansirali godinama. Zašto bi mi to radili, imamo i drugih opština gde treba pomoći", rekao je Dodik, prenela je sarajevska N1 tv.

Izvor: T a n j u g

Draško StanivukovićBanjalukaBiHlokalni izbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva