:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2019   21:59

0

168

Baša: Rama nam je objavio rat, moramo zaštititi zemlju

Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša rekao je da im je albanski premijer Edi Rama "objavio rat" i da oni moraju da zaštite zemlju, građane i ustav.

Ljuljzim Baša je rekao da je njihovo pravo da odgovore "po svaku cenu" i "sa svim sredstvima".

"Neće biti izbora bez opozicije. To je kriminal, posebno u uslovima nove odluke predsednika", naglasio je Baša, prenosi portal a1on.

Lider albanske opozicije je dodao da partijske strukture u kontinuitetu održavaju susrete sa građanima kojima se, kako navodi, objašnjava da "Rama sprovodi državni udar".

"To je nacionalna opasnost i mora odmah da se zaustavi. Zemlja rizikuje da nam se vrati vizni režim, izolacija i represivni sistem putem hapšenja", poručio je Baša. 

Ujedinjena albanska opozicija najavila je sledeći veliki "nacionalni protest" koji će biti održan sledećeg petka u 20 časova. 

Člirim Gjata iz opozicione Demokratske partije rekao je da "organizatori protesta jedva zadržavaju građane da ne izlaze da protestuju svakog dana".

Lokalne strukture opozicionih stranaka svakodnevno organizuju proteste u mestima i gradovima gde se održavaju predizborni mitinzi vladajuće koalicije, na kojima učestvuje i premijer Rama. 

Vladajuća koalicija nastavlja sa izbornom kampanjom za lokalne izbore koji su bili predviđeni za 30. juna, i pored toga što ih je albanski predsednik Iljir Meta odložio.

Rama je kritikovao Metu zbog odluke o odlaganju izbora, rekavši da šef države doživljava albanski ustav kao "šolju za kafu i predviđanje budućnosti".

Rama je poručio da će, i pored odluke Mete o odlaganju izbora, lokalni izbori biti održani 30. juna i da ih opozicija ne može sprečiti.

Izvor: Танјуг

BašaRamaAlbanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva