:

:

TV Most

Foto: KSS

clock

Jun 04, 2023   19:57

0

67

Basketaši Srbije odbranili titulu svetskog šampiona; Vučić: Srbija je ponosna na vaš veličanstven uspeh

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Beču pobedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 21:19.

Srbija je do šestog zlata u istoriji SP stigla posle velikog preokreta u finišu meča. Selekcija SAD je vodila 19:15, ali je Srbija preokretom stigla do trijumfa i odbranila titulu osvojenu prošle godine u Antverpenu.

Basket selekcija Srbije je u istoriji SP osvojila i jednu srebrnu medalju i jedno četvrto mesto.Bronzu je osvojila selekcija Letonije, koja je u meču za treće mesto pobedila Brazil 22:12.

Svi osvajači medalja sa SP izborili su plasman u kvalifikacije za turnir za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Srpski basketaš Strahinja Stojačić proglašen za MVP Svetskog prvenstva

Reprezentativac Srbije u basketu 3x3 Strahinja Stojačić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Svetskog prvenstva.Stojačić je na SP u Beču postigao 55 poena. 

foto: Profimedia

U idealnom timu SP se pored Stojačića nalaze još Amerikanac Džimi Fredet i Letonac Nauris Miezis.

21:00 - Vučić: Srbija je ponosna na vašu majstorsku borbu i veličanstveni uspeh

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras reprezentativcima Srbije u basketu 3x3 osvajanje titule prvaka sveta.

,,Srdačne čestitke našim basketašima na svetskom zlatu! Srbija je ponosna na vašu majstorsku borbu i veličanstveni uspeh! Bravo, momci", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Izvor: T a n j u g ; foto: KSS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva