:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2022   15:38

0

19

Basta pozvao japanske investitore da pojačaju ulaganja u Srbiju

Ministar privrede Rade Basta razgovarao je sa ambasadorom Japana u Beogradu Takahikom Kacumatom i pozvao na dodatno učvršćivanje prijateljske saradnje i bilateralnih odnosa.

Basta je naglasio da je naš interes u tome da sve više japanskih kompanija počne da investira u Srbiju pa je pozvao japanske privrednike da dodatno povećaju obim ulaganja u našu zemlju i da sa nama podele svoja znanja, sposobnosti i iskustva.

Vrhunska tehnologija, poslovna etika i tradicija odlikuju prijateljski Japan, dodao je ministar.

„Upravo zbog toga ističem da postoje mogućnosti za dodatno učvršćivanje saradnje u mnogim poljima – automobilska, farmaceutska i hemijska industrija, poljoprivreda, elektronika i turizam“, podvukao je ministar.

Ambasador Kacumato je naglasio da Japan podržava Srbiju u sprovođenju reformi na njenom evropskom putu, posebno kroz mehanizam saradnje sa Zapadnim Balkanom.

Osvrnuo se i na japanske investicije u Srbiji i tom prilikom istakao japansku korporaciju Nidek u Novom Sadu, kao i fabriku guma Tojo Tajers u Inđiji.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Japana prijateljski te da ima prostora za unapređenje privredne saradnje.

Izvor: T a n j u g; Foto: Ministarstvo privrede

Rade BastaMinistarstvo privredeTakahiko Kacumato
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva