:

:

TV Most

clock

Januar 10, 2023   15:44

0

111

Basta: Srbija ima dobru politiku privlačenja investicija

Ministar privrede Rade Basta poručio je da po pitanju izvršenja budžeta postoji najviši stepen uspešnosti, a time i ispunjenja ugovora, koje je u 2022. i ranijih godina, Ministarstvo privrede zaključilo sa domaćim i stranim privrednim društvima, saopštilo je danas Ministarstvo.

Basta je rekao i da investiciona ulaganja u prošloj godini odlikuje unapređena i koordinisana realizacija višegodišnjih investicionih projekata.

Kako se navodi Ministarstvo privrede je doprinelo i osnaživanju srpske privrede neretko izlazeći u susret privrednicima kroz primenu različitih instrumenata pomoći, pažljivim upravljanjem, procenom očekivane dinamike ispunjenja obaveza, kao i fleksibilnim pristupom.

Dodaje se da je u 2022. kao godini punoj izazova i teškoća, ne samo zbog rasta cena sirovina, gotovih proizvoda i cena energenata, već i zbog poremećaja i kašnjenja u čitavim lanicima snabdevanja, Ministarstvo privrede postiglo najviši stepen ispunjenja obaveza u okviru višegodišnjih investicionih projekata koji se odnose na zapošljavanje i otvaranje novih fabrika, odnosno proširenje delatnosti novim proizvodnim linijama.

Ministarstvo privrede napominje da je godinu završilo sa 99,3 odsto izvršenja budžeta, što znači da je u toku ugovorene fazne realizacije investicija, od 127 privrednika, čak 122 ispunilo svoje ugovorne obaveze faznog zapošljavanja i ulaganja od skoro 90 milijardi dinara u opremu, mašine i proizvodne pogone prema utvrđenoj ugovornoj dinamici.

"Naša zemlja je dokazala da je lider u privlačenju investicija, što će ostati i u narednom periodu, ne samo zbog atraktivnosti svog investicionog ambijenta, već i zbog ukupne političke i ekonomske stabilnosti Republike Srbije", poručio je Basta.

Ministarstvo privrede nastojaće da svim snagama i u 2023. godini opravda status odgovorne ugovorne strane domaćim i stranim ulagačima i postigne visok stepen izvršenja budžeta i ukupnih ugovornih obaveza.

Izvor: T a n j u g

BastaSrbijainvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva