:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Jul 15, 2021   18:12

0

182

Bečić: Ostanak Krivokapića neupitan

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je danas onima koji ne podržvaju aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića na čelu rekonstruisane vlade da sa DPS-om mogu da skrate mandat Skupštini ili da sruše vladu.

 

Bečić je ponovio da jeste za rekonstrukciju vlade, ali ne i za promenu premijera, odnosno da Krivokapić im njegovu punu podršku i da je njegov ostanak na toj funkciji neupitan.

Rekao je da će prisustvovati narednom sastanku predstavnika političkih partija parlamentarne većine na kojem će biti nastavljeni razgovori koji vode izlasku iz političke krize.

Nije, kaže, imao dilemu da li da pođe na sastanak ni predhodna dva puta, pa je nema ni u susret ovom trećem sastanku.

Uprkos brojnim obavezama, dodao je, ovom sastanku daje prioritet "za razliku od nekih", ne precizirajući kojih.

“Jer je to bitno za naše društvo - stabilnost politickih prilika. Ja i predstavnici Demokratske CG uvek ćemo doprinositi pronalasku rešenja koji vode ka kompromisu”, kazao je Bečić, preneo je portal RTCG.

Kompromis je, ističe, reč koja najviše treba Crnoj Gori i u okviru parlamenta i parlamentarne većine i u odnosu parlamentarne većine u dijalogu koji se vodi sa strankama pozicije i opozicije.

“Niko ne može biti sto procentno u pravu zato je rešenje u onome što je sredina, a to je, ponavljam, rekonstrukcija i istinsko osnaživanje ove vlade kao plod parlamentarne većine i premijera”, naveo je Bečić.

Aleksa BečićZdravko KrivokapićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva