:

:

TV Most

Foto: rfe rl

clock

Novembar 22, 2019   18:02

0

140

Bečić: Srbija na dobrom putu, a to nekome smeta

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je danas "da jačanje obaveštajnog rada stranih agentura u našoj zemlji pokazuje da je Srbija na dobrom putu i da to nekome smeta".

"Oporavak i uspeh naše namenske industrije, preuzimanje primata na pojedinim tržištima naoružanja očigledno je trn u oku nekima u našem susedstvu", naveo je Bečić u izjavi dostavljenoj Танјугу.

On smatra i "da su istovremeno jasna pozicija vojne neutralnosti, unapređenje međunarodnog položaja Srbije, fiskalna konsolidacija i razvoj infrastrukture povod da se Srbiji nanese šteta".

Bečić je takođe odao priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, kako kaže, "još jednom pokazao da je ozbiljan državnik i da je sposoban da se sa velikom odgovornošću i uzdržanošću suočava sa veoma ozbiljnim problemima".

Ukazao je "da je Srbija u poslednje vreme zapljusnuta različitim izazovima od kojih konstruisane afere, koje dolaze iz iste kuhinje i koje idu u prilog samo onima koji ne žele dobro Srbiji i "valjda slučajno" idu u prilog tzv. opoziciji".

"Izgleda da je neko procenio da je to najbolje izvesti otvaranjem obaveštajne afere, kojom će se istovremeno naneti i šteta dobrim prijateljskim odnosima Srbije i Ruske Federacije", naveo je Bečić.

On je izrazio uverenje "da to ipak neće narušiti dobre prijateljske odnose Srbije sa Rusijom, niti baciti senku na predstojeću posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, kao i da se naš odnos prema Rusiji neće menjati ni u budućnosti".

"Mi ćemo i dalje nastaviti da sprovodimo definisanu spoljnu politiku, ali ćemo isto tako nastaviti i dalje da jačamo i unapređujemo naše odbrambene kapacite i da konstantno podižemo nivo kontraobaveštajnih sposobnosti i delovanja naših bezbednosnih službi kako bi se efikasno suprostavili ofanzivnom obaveštajnom delovanju stranih službi", zaključio je Bečić.

Izvor: Танјуг

Бечићобавештајни радбезбедност
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva