:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2021   9:16

0

175

Behrami: Kurti otvorio put za paralelne strukture na severu

Jednostrana odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o pokretanju Specijalne jedinice ROSU na sever Kosova, bez koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama, imaće velike višedimenzionalne posledice u narednim danima i nedeljama, ocenio je danas savetnik bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija.

"Ovom odlukom, Kurti je otvorio put ponovnoj instalaciji paralelnih struktura na severu, ponovnom otvaranju barikada i čuvarima mostova", ocenio je Behrami za portal "Kosovoonlajn".

On smatra da Kurtijeva odluka nije slučajna i ima za cilj da zaustavi dijalog i obezvredi sve sporazume postignute u poslednjoj deceniji u Briselu i Vašingtonu.

"Pokušaj prepravljanja istorije Kosova nikada ne bi trebalo da bude opis zadatka premijera Kosova. Ovo čudesno radi srpski predsednik Vučić", dodao je Behrami.

Prema njegovim rečima, Kurti nema plan kako će se ponašati sutra, prekosutra i narednih nedelja i meseci, dok će se za građane Kosovske Mitrovice vratiti stare slike nestabilnosti i nedostatka predvidljivosti.

Izvor: Танјуг

KiMBehramiKurtitabliceBriselski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva