:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2019   18:10

0

99

Bela kuća Begradu i Prištini: Fokus međusobno priznanje; Vučić odgovorio

Bela kuća pozvala Beograd i Prištinu da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se fokusira na uzajamno priznanje, prenosi Ekspres.

"Priština i Beograd moraju da udvostruče napore ka sveobuhvatnom sporazumu fokusiranom na uzajamnom priznanju i da neodložno uklone prepreke koje ometaju napredak", rekao je portparol Bele kuće povodom 20 godina od okončanja NATO bombardovanja, a prenosi prištinski list.

Portparol Bele kuće je istakao da je jedini put ka boljoj budućnosti "susedski dijalog" koji za cilj ima normalizaciju odnosa i da utaba put Beogradu i Prištini ka evroatlantskoj zajednici.

SAD su, istakao je, spremne da pomognu taj proces, ali je sada na Prištini i Beogradu da načine naredne korake.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u prethodnih pet godina nije dao nijednu ekstremističku izjavu i dodao da ga paušalni komentari ne zanimaju.

Vučić je rekao da bi voleo da mu iz Bele kuće, čiji portparol je ranije pozvao Beograd i Prištinu da "ostave po strani ekstremističku retoriku", kažu koja je to srpska izjava bila ekstremistička.

"U prethodnih pet godina ne možete ništa da mi nadjete. Novinari su me jednom uhvatili da sam nešto opsovao u bradu kada smo bili kod Ccačka, u vreme poplava i to je jedino gde su mogli u bilo kakvoj nepristojnosti da me uhvate", rekao je Vučić

Izvor: Танјуг

VučićSADdijalog

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva