:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2020   15:41

0

153

Bela kuća zahvalila Tačiju na odlikovanju za Trampa

Savetnik predsednika Sjedinjenih Američkih Država za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen zahvalio je predsedniku privremenih institucija u Prištini Hašimu Tačiju na odlikovanju koje je dodelio predsedniku Donaldu Trampu medaljom Ordena slobode.

"Predsednik Tramp je pristalica Kosova* i snažno veruje da će istorijske mere za ekonomsku normalizaciju postignute u Beloj kući 4. septembra 2020. godine pomoći u donošenju trajnog mira i stabilnosti na Balkanu“, navodi se u pismu savetnika O'Brajena koje prenosi Reporteri.

O'Brajen se takođe zahvalio i u ime specijalnog izaslanika Ričarda Grenela na odlikovanju.

"Velika je čast stajati uz narod Kosova. Cenimo snažnu podršku sprovođenju ekonomske normalizacije sa Srbijom“, zaključuje se u pismu koje je savetnik za nacionalnu bezbednost O'Brajen uputio Tačiju, prenosi Kosovo onlajn.

Hašim Tači odlikovao je najvišim odlikovanjem predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa Ordenom slobode, za posvećenost postizanju mirovnog sporazuma između Beograda i Prištine, dok su Grenel i savetnik O'Brajen odlikovani medaljom za zasluge za ulogu u postizanju sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine.

Izvor: Танјуг

KiMSADTačiTrampO'Brajenodlikovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva