:

:

TV Most

Foto: VSS

clock

Septembar 03, 2019   10:04

0

279

Beograd domaćin SP u veslanju 2023. godine

Beograd i Veslački savez Srbije biće domaćini Svetskog prvenstva 2023. godine, odlučeno je danas na Kongresu Svetske veslačke federacije (FISA) u Lincu.

Ogromnom većinom glasova 110:30 doneta je odluka da se 53. Mundijal održi na Savskom jezeru u Beogradu, na kojem će se deliti najveći broj viza za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

I to nije sve jer je Beograd dobio i organizaciju još jednog Svetskog kupa, godinu dana pre Svetskog prvenstva, što će biti četvrti put nakon 2012, 2017. i 2018.

"Beograd i Srbija su se dokazali kao odlični domaćini najvećih veslačkih takmičenja na Adi Ciganliji. Zahvaljujući velikoj podršci Vlade Srbije, Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Beogradu izbor našeg glavnog grada je i veliko priznanje Veslačkom savezu Srbije i celom srpskom sportu za kontinuitet u izuzetnom organizovanju velikih svetskih i evropskih takmičenja", istakao je proslavljeni srpski veslač Nikola Stojić, koji je bio u delegaciji VSS u Lincu.

Savsko jezero biće domaćin i naredne godine na dva značajna veslačka nadmetanja, Evropskog juniorskog prvenstva i Evropskih univerzitetskih igara.

Izvor: T a n j u g

Veslački savez SrbijeSvetsko prvenstvo u veslanju 2023Beograd domaćin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva