:

:

TV Most

Foto: TV Pink

clock

Februar 16, 2019   14:42

0

417

Beograd nije napravio nijedan korak nazad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas u okviru Minhenske bezbednosne konferencije na panel diskusiji „Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedan korak nazad“, na kojoj će, ističe, kao i uvek do sada, „bez dlake na jeziku“, govoriti o odnosima Beograda i Prištine i razjasniti da Beograd nije napravio nijedan korak nazad.

Upitan šta će reći danas na panelu i mogu li se odnosi Beograda i Prištine okarakterisati nazivom diskusije – dva koraka napred, jedan korak nazad, predsednik je rekao da bi te odnose okarakterisao obrnuto – korak napred, a dva nazad.

„Nisam neko ko plače, kuka i optužuje drugu stranu za sve, ali pri svemu tome nijedan od tih koraka nazad nije napravio Beograd, i Srbija. To ću, naravno, reći. Nemam dlake na jeziku, uvek govorim istinu. Nekada sam manje, nekada više uspešan, ali uvek govorim istinu“, istakao je Vučić u izjavi novinarima.

Panel će voditi „šef“ Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, a pored srpskog predsednika, učestvuju i kosovski predsednik Hašim Tači i komesar za proširenje Johan Han.

Vučić je podvukao da je situacija teška, te ponovio da je mnogo Albanaca u Minhenu u da je čitava publika njihova.

Kako je rekao, Išinger je trasirao put ka kosovskoj nezavisnosti, čovek koji ima ugled u Nemačkoj i Evropi, dok Han dolazi iz zemlje koja je priznala nezavisnost Kosova.

„Ja sam jedini sa druge strane, koji misli drugačije od Tačija i njih, ali boriću se – ne protiv nekoga, već za kompromisno rešenje i za to da ineteresi Srbije budu vidljivi, jasni i poštovani“, rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

VučićMinhennovinari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva