:

:

TV Most

Foto: Sputnik, arhiva

clock

Mart 31, 2019   15:06

0

226

Berluskoni objavio kandidaturu za Evropski parlament

Nekadašnji italijanski premijer Silvio Berluskoni objavio je da će se kandidovati za Evropski parlament na izborima u maju, navodeći kao razlog želju da se bori za Evropsku uniju koja je više ujedinjena i odanija viziji njenih očeva osnivača, prenosi AP.

Navodi se da je Berluskoni to rekao u govoru koji je ovog vikenda održao na mitingu njegove stranke desnog centra "Forca Italija", kojoj je popularnost poslednjih godina opala, pošto su se njene pristalice okrenule strankama desnice koje upućuju anti-migrantske i evroskeptične poruke, pre svega Ligi aktuelnog vicepremijera Matea Salvinija.

AP podseća da je Liga u vlasti zajedno sa populističkim Pokretom 5 zvezdica drugog potpredsednika italijanske vlade Luiđija di Maja i da nastoji da obezbedi Italiji veću autonomiju od Brisela i manje evropskih integracija.

S druge strane, Berluskoni je poručio da želi "Evropu koja će se vratiti projektu očeva osnivača koji su želeli Evropu koja je mnogo više ujedinjena, Evropu sa jedinstvenom spoljnom politikom, sa jedinstvenom odbrambenom politikom".

Izvor: Танјуг

BerluskoniEvropski parlament
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva