:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2019   20:14

0

138

Besne požari na grčkom ostrvu Evija

Grčke vlasti poslale su pojačanja vatrogascima koji se bore protiv četiri požara na grčkom ostrvu Evia zbog kojih je najmanje pet sela evakuisano.

Vatrogasci su u to područje poslali desetine ljudi kao pojačanje, kao i dodatni avion za gašenje požara, a više od 330 vatrogasaca, uz pomoć osam aviona sa vodom, devet helikoptera i više od 100 vozila, pokušavaju da stave požare pod kontrolu u centralnom delu Evije, prenosi AP.

Zbog požara grčke vlasti saopštile su da su aktivirale satelitski program "Copernicus", službe za vanredne situacije EU za mapiranje pogođenih područja.

Prvi od požara izbio je u četvrtak popodne u Manikiji, na poljoprivrednom zemljištu, dok su druga dva počela istovremeno neposredno pre ponoći u četvrtak. Vatrogasna služba je saopštila da je i četvrti šumski požar izbio u istom području danas popodne.

Ovi požari su doveli do evakuacije pet naseljenih mesta na ostrvu, kao preventivne mere.

Ranije danas Vatrogasna služba saopštila je da je uhapšen 64-ogodišnji muškarac zbog sumnje da je prouzrokovao prvi požar time što je pokušao da zapali osušeni korov u blizini svoje kuće.

Spaljivanje suvih korova i druge slične aktivnosti na otvorenom, kao što je paljenje logorskih vatri, zabranjeno je u Grčkoj od maja do oktobra kao deo mera u prevenciji šumskih požara, navodi agencija.

Izvor: Танјуг

PožarGrčka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva