:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2015   11:41

0

136

Betrand Tavernier gost Kustendorfa

Kako navode iz Kustendorfa, Tavernier je jedan od najeklektičnijih francuskih reditelja i takođe jedan od reditelja koje je Francuska nagradila najvišim priznanjima.

Njegovi filmovi pokrivaju neobično širok spektar tema i stilova, u rasponu od teških drama socijalnog realizma i ratnih filmova do nežnih komedija-drama i raskošnih filmova epoha.

Za svoj prvi film "The Clockmaker" iz 1974. nagrađen je prizananjem Prix Louis Delluc i Srebrnim medvedom - specijalnom nagradom žirija na 24. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Za film "Life and Nothing But" iz 1990. nagrađen je BAFTA nagradom za najbolji film izvan engleskog govornog područja kao i sa četiri Cesar nagrade.

"Zlatnog medveda" osvojio je 1995. za film "L appat", a četiri godine kasnije film "It all Starts Today" nagrađen je Počasnim priznanjem takođe na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Film "The Princeš of Montpensier" našao se u takmičarskom programu Kanskog filmskog festivala 2010. godine.

Osmi međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 21. do 26. januara u Drvengradu na Mokroj Gori, u organizaciji "Rasta international" i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Mećavnik grada i TNSO.

Kustendorf, čiji je osnivač i umetnički direktor reditelj Emir Kusturica, nekomercijalnog je karaktera i održava se svake godine u januaru sa ciljem povezivanja poznatih filmskih stvaralaca i dobitnika najvećih svetskih priznanja sa studentima akademija filmske umetnosti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva